Alessandro

Alessandro Wempe is geboren op 19 augustus 1998 in Zaandam. Een jonge man met een Hollandse vader en Spaanse moeder. Hij is rapper/zanger en de muziek is vaak Nederlands/Spaans op latino/reggaeton muziek.

Alessandro deed auditie bij het Junior Songfestival met het liedje “Una Chica Especial”. Hierbij had hij maar één doel en dat was dat verder komen en verder groeien, dit is zeker gelukt. Producer Brownie Dutch heeft “Una Chica Especial” verder geproduceerd. Uiteindelijk bereikte dit nummer de finale van het “Junior Songfestival 2012” en is zelfs als 2e geëindigd.

Na het Junior Songfestival heeft hij meegedaan aan “Z@PP Rap Talent Award” dat live op tv te zien
was. Deze wedstrijd heeft hij mogen winnen. Tot op heden heeft Alessandro een aantal singles mogen uitbrengen, met de titels “Una Chica Especial”, “Sueno”, ”Mami Tranquila”, “Una Noche” en “Fuego”. Samen met Jeronimo heeft hij de covers van de nummers “Bailando” en “You lift me up” opgenomen.

Eind 2015 weet hij met “Fuego” voor het eerst een notering in de Tipparade te scoren. Alessandro is enorm trots en blij dat hij al op vele mooie plekken heeft mogen optreden, want optreden is het liefste wat hij doet en muziek is waar hij voor leeft.